دوشنبه 15 بهمن 1403

بررسي اثر مکمل آستازانتين و اسيدهاي چرب HUFA جيره بر گناد و شاخص‌هاي توليد مثلي پيش مولدين فيل ماهي ماده پرورشي

کد مصوب: 990585- 98001- 007- 12- 32- 12؛ محل اجرا: انستیتو تحقيقات بین المللی ماهیان خاویاری؛ مجری: میرحامد سید حسنی
وضعیت اجرا شده | اصلاح نژاد و تکثیر و پرورش آبزیان -1403 | بازدید: 233 مرتبه | 0 نظر
چکیده
اثر مکمل استازانتین و اسیدهای چرب HUFA جیره بر شاخص‌‌های رشد، گناد و شاخص¬های تولید مثلی در فیل¬ماهی ماده پرورشی مورد بررسی قرار گرفت.تعداد 27 عدد فیلماهی ماده در مرحله رسیدگی جنسی  II با متوسط وزن و طول16/0± 16/16 کیلوگرم و 2/13± 65/ 140سانتی¬متر با جیره های دارای 50 درصد پروتئین، 14 درصد چربی و 18 مگاژول بر کیلوگرم انرژی: C  ( فاقد استازانتین و 5/8 درصد روغن ماهی)،‌ C50 ، C100، C150، C200 (50، 100، 150 و 200 میلی گرم در کیلوگرم استازانتین)،  FC75: 25 (75 درصد روغن ماهی: 25 درصد روغن کانولا)، FC50: 50 (50 درصد روغن ماهی: 50 درصد روغن کانولا)، FC25: 75 (25 درصد روغن ماهی: 75 درصد روغن کانولا) و FC0: 100 (0 درصد روغن ماهی: 100 درصد روغن کانولا) به مدت 476 روز تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه فیلماهیان تغذیه شده با جیره C200 دارای بیشترین وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، لایزوزیم، ایمونوگلوبولین M و کمترین ضریب تبدیل غذا بودند (P<0.05). به استثنای مولدین تغذیه شده با جیره FC75: 25  میزان ایمونوگلوبین کل درمولدین بطور معنی‌‌داری از مولدین تیمار شاهد بیشتر بود. با افزوده شده استازانتین و کاهش نسبت‌‌های مختلف روغن ماهی / روغن کانولا میزان الکالین فسفاتاز در مقایسه با تیمار شاهد به‌‌طور معنی‌‌داری افزایش یافت (P<0.05).
گزارش پروژه