چکیده
تولید مکملهاي عناصر ریزمغذی در صنعت آبزي پروري میتواند به افزایش بهره وری، بهبود عملکرد رشد و ضریب تبدیل خوراك، افزایش بازماندگی، کاهش آلودگی محیط زیست و بهبود دسترسی زیستی کمک کند. در این تحقیق تاثیر مکمل معدنی بن زا® شریمپ (Bonza) بر عملکرد رشد و میزان بازماندگی، بازده غذایی، ترکیبات لاشه و پاسخهای بیوشیمیایی میگو پا سفید غربی مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه طی یک دوره 60 روزه با استفاده از میگوهای با دامنه وزنی (8 تا 9 گرم) در مخازن فایبرگلاس 300 لیتری (با حجم آبگیری مفید 200 لیتر) با تراکم 20 عدد میگو در هر تانک انجام گرفت. جیره های غذایی در قالب تیمار شاهد (T1: فاقد کلات) و تیمارهای آزمایشی (سه تیمار بصورت ترکیب مکمل با غذا شامل T2: 250، T3: 500، T4: 1000 میلی گرم در کیلوگرم غذا و سه تیمار بصورت اسپری بر روی خوراک شامل T5: 250، T6: 500 و T7: 1000 میلی گرم در کیلوگرم غذا) و 3 تکرار برای هر تیمار طراحی شد. در این طرح مکمل بن زا شریمپ به روش مخلوط در خوراک و اسپری مورد استفاده قرار گرفت. پس از پایان دوره آزمایش، شاخص های رشد، شاخصهای بیوشیمیایی سرم، فاکتورهای همولنف و پارامتر سلولی شامل شمارش تعداد کل هموسیتها مورد بررسی قرار گرفت. در پایان دوره آزمایشی، اختلاف معنیداری در میزان بازماندگی، وزن نهايي و ضريب تبديل غذایی بین تیمارهای آزمایشی بصورت مکمل مشاهده گردید (P < 0.05). بیشترین و کمترین میزان نرخ بازماندگی و وزن نهايي بدن به ترتیب در تیمارهای T4 و T1 مشاهده شد. بیشترین و کمترین ضريب تبديل غذایی به ترتیب در تیمارهای T1 و T4 ثبت گردید. تیمارهای T4 و T1 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان هموسیتهای همولنف را دارا بودند و اختلاف معنیداری بین تیمار شاهد با سایر تیمارها مشاهده شد (P < 0.05).