چکیده
ماهی تيلاپيا دومین ماهیان پرورشی جهان است. طبق آمار فائو تولید جهانی تیلاپیا در سال 2016 به حدود 6/5 میلیون تن رسیده است. پرورش تیلاپیا در بیش از 135 کشور جهان، در سیستم های مختلف پرورش صورت می گیرد. یکی از مهمترین ویژگی های ماهی تیلاپیا که سبب شده این ماهی بشدت مورد توجه آبی پروران قرار گیرد، مقاومت بیشتر این ماهی نسبت به دیگر ماهیان پرورشی در برابر بیماری ها بویژه در شرایط پرورشی است اما باید توجه داشت که عوامل بیماری زای عفونی متعددی می توانند ماهی تیلاپیا را تحت تأثیر قرار دهند که ممکن است به مشکلات و خسارت های جدی منجر شود. برای مدیریت بهداشتی ماهیان تیلاپیای پرورشی پیشگیری از بیماری بر درمان ترجیح دارد. پیشگیری شامل مجموعه ای از آبزی پروری خوب و مدیریت کارگاه ها است. جنبه های کلیدی مدیریت بهداشت آبزیان شامل کاهش احتمال قرارگیری در معرض پاتوژن ها و کاهش عوامل استرس زا است که ماهی را از نظر آلودگی به عوامل بیماری زا مستعد می کنند. از آنجاکه تیلاپیا در مراحل نخست معرفی به صنعت آبزی پروری کشور می باشد، لازم است بررسی بیماری ها و برنامه ریزی اصولی پیشگیری و کنترل آن مورد توجه قرارگيرد. هدف از تدوین این دستورالعمل، یادآوری نکات اساسی و آشنا کردن مدیران مزارع و آبزی پروران با تعاریف و نکات پایه بهداشتی درمورد ماهی تیلاپیا، از بدو ورود و معرفی این ماهی تا مرحله پرورش در کارگاه ها و ارائه راهکارهای عملی ساده و ضروری به منظور پیشگیری، کنترل و درمان است.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج