چکیده
از دهه 1990 افزایش تقاضا برای محصولات آبزیان بجای صید و صیادی عمدتاً از طریق آبزی پروری تامین گردیده است و پودر ماهی به دلیل ارزش غذایی برجسته، مهمترین بخش غذای آبزیان پرورشی می باشد. با این وجود از ابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی  زیر سوال است و باید برای آن جایگزین مناسبی در نظر گرفت. حشرات غنی از پروتئین، انرژی و چربی هستند ولی بر خلاف  گیاهان دارای ترکیبات ضد غذایی و فیبر بالا نیستند. تحقیقات زیادی بر لارو مگس‌های سیاه سرباز، پودر ماگوت، لارو و شفیره کرم ابریشم و بالغ ارتوپترا (انواع ملخ ها، جیرجیرک ها)، به دلیل ارزش غذایی، قابلیت  کشت و پرورش آسان و تولید زی توده زیاد آنها انجام شده است که البته به ایده‌الی پودر ماهی نیستند ولی تا سطوح 25 و حتی بیش از30 درصد قابلیت جایگزینی با پودر ماهی در غذای آبزیان را دارند که اگر به آنها اسیدهای آمینه  سنتیتک اضافه شود، از نظر کیفیت پروتئینی بسیار مناسب خواهند بود. تحقیقات آتی در خصوص ارزش غذایی حشرات برای آبزیان باید انجام گیرد. همچنین تکنولوژی عمل آوری این منابع جدید غذایی برای آبزیان باید در جهت اثرات زیست محیطی، ایمنی غذایی و اجتماعی تکوین  و توسعه یابد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج