چکیده
فیتوپلانکتون اصلی ترین حلقه در شبکه غذایی اکوسیستمهای آبی میباشد. در یک اکوسیستم متعادل فیتوپلانکتون تولید کننده غذا برای دامنه وسیعی از موجودات دریا می باشند. این موجودات که به عنوان میکروالگ شناخته می شوند دارای کلروپلاست و کلروفیل بوده که جهت رشد و بقا به نور خورشید و مواد مغذی از قبیل نیترات، فسفات، سیلیکات و سولفور که آنها را به پروتئین، چربی و کربوهیدرات تبدیل میکنند، نیاز دارند. آنها به طور مستقیم یا غیر مستقیم همه موجودات دریا را تغذیه میکنند و به عنوان تولید کنندگان اولیه با کارایی بالا جهت حفظ تنوع زیستی در کل اقیانوس شناخته می شوند. فیتوپلانکتون برای کیفیت و بهداشت اکوسیستم آبی بسیار مهم می باشند. آنها در شرایط نامتعادل می توانند باعث بوی بد، تغییر رنگ اب وشکوفایی جلبکی مضر گردند که بر اکسیژن محلول و pH آب تاثیر میگذارند. مطالعات فیتوپلانکتون شامل : بررسی ترکیب گونه ای، روند زمانی و مکانی، فراوانی، بیومس و شکوفایی های فیتوپلانکتونی و نیز شناسایی گونه های کلیدی برای مثال، گونه های غالب، گونه های شاخص، گونه های مضر و ... می باشد. لذا جهت دسترسی به نتایج دقیق ضرورت دارد که از وسایل نمونه برداری استاندارد جهت نمونهبرداری استفاده گردد. دراین مطالعه تلاش میشود که وسایل نمونه برداری آب جهت مطالعات کمی و کیفی فیتوپلانکتون و تکنیک های شمارش ارایه گردد.