یک شنبه 19 آذر 1402

عنوان دستنامه فنی: روش‌های تولید اویستر

نویسندگان: سجاد پورمظفر، حسین رامشی، فریبرز احتشامی، محمد خلیل پذیر، رضا نهاوندی، الهه عباسی (پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان)
وضعیت اجرا شده | گزارشهای علمی سال 1400 | بازدید: 281 مرتبه | 0 نظر
چکیده
اویستر خوراکی صخره‌ای ((Saccostrea cucullata جزء مصرف‌کنندگان اولیه اکوسیستم بوده و به فراوانی در اکوسیستم‌های دریایی یافت می‌شود. محیط‌زیست این گونه آب‌های لب‌شور تا شور بوده که به وسیله‌ چسب تولیدی به صخره‌ها یا سایر بسترهای سخت (برج‌های دیده‌بانی، موج‌شکن‌ها و لاشه کشتی‌ها) و مانگروها می‌چسبد. فراوانی این گونه اغلب در مناطق بالایی  بوده جایی که حداکثر سایز طول پوسته به بیش از 65 میلی‌متر بالغ می‌شود. البته این در حالی است که میزان رشد در جاهای پرجمعیت و پرتراکم به میزان قابل توجهی کاسته و حتی متوقف می‌شود. میزان گوشت صدف‌های خوراکی (با طول پوسته 3/5 -7/4 میلی‌متر) جمع‌آوری شده در طبیعت در طول سال متغیر می‌باشد. کمترین میزان گوشت در ماه‌های مهر، شهریور و فروردین مشاهده شد. همچنین بالاترین نرخ قسمت‌های خوراکی در تیر، آذر و دی به ثبت رسید. از روش¬های مختلفی برای پرورش صدف خوراکی استفاده می شود که از آن جمله میتوان به استخرهای آبراهه‌ای، chub و رشته های طولانی و ALS اشاره کرد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج