چکیده
در این تحقیق  تاثیر رنگدانه های طبیعی (گل همیشه بهار و رز چینی ) و تراکم ماهی  بر شاخص های رشد ، تغییرات رنگ پوست و عضله در ماهی گورامی آبی بررسی شد. بدین منظور، آزمايشات در دو مرحله انجام گردید. در مرحله اول 7 جیره  غذایی آزمایشی شامل جیره کنترل (بدون رنگدانه)، گل هميشه بهاردر سه سطح (5/0، 5/1 و 5/2 درصد و رز چینی  در سه سطح ( 5/0، 5/1 و 5/2 درصد در غذا تهیه شد. بچه ماهیان در 21 آكواريوم با ابعاد 30 ×30 × 60 سانتيمتر با تراكم 10  قطعه ماهي در هر آكواريوم پرورش داده شدند. در آزمایش اول بچه ماهیان با میانگین وزنی 0.02  ± 0.52  گرم به مدت70 روز با جیره های آزمایشی تغذیه نمودند. در آزمایش دوم  بچه ماهیان  با میانگین وزنی 0.02± 0.80گرم به مدت70 روز با جیره های آزمایشی 2.5 درصد گل همیشه بهار و 1.5 درصد رز چینی و جیره شاهد تغذیه شدند. تراکم بچه ماهیان در هر اکواریوم 20 و 30 قطعه بود. برای هر گروه های آزمایشی در آزمایش اول و دوم، 3  تکرار استفاده گردید. در نتایج عملکرد رشد و ترکیبات بدن در آزمایش اول و دوم نشان داد افزودن گل همیشه بهار و رز چینی تفاوت معناداری را بین تیمارها و کنترل نشان نداد (P>0.05). نتایج نشان داد  که در بیشتر هفته ها  فاکتورهای تغییر رنگ L*, a*, b*)) آزمایش 1  و  2 اختلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05). اندازه گیری کارتنوئید کل در پوست و عضله در مرحله اول  نشان داد میزان  کارتنوئید کل  در تیمارهاي تغذیه شده با گل همیشه بهار و رزچینی به طور معنی داري بیشتر از گروه کنترل بود(P<0.05) . اندازه گیری کارتنوئید در پوست و عضله در مرحله دوم   نشان داد میزان  کارتنوئید کل در تیمارهاي تغذیه شده با گل همیشه بهار 2.5 درصد و رز چینی 1.5 درصد در تراکم های 20 و 30 قطعه  ماهی در اکواریوم در پوست ماهیان به طور معنی داري بیشتر از گروه کنترل بود (P<0.05)در حالی که در عضله ماهیان این اختلاف معنی دار نبود (P>0.05).  این تحقیق نشان می دهد که استفاده از جیره غذایی حاوی 2.5 درصد گل همیشه بهار و 1.5 درصد رز چینی  در تراکم 10 قطعه ماهی، می تواند بر رنگ پذیری پوست ماهی گورامی آبی تاثیر مثبت داشته باشد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج