چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیر (Allium sativum) بر روند رشد، بازماندگی و شاخص های تغذیه ای ماهی قرمز حوض (Carassius auratus) طراحی و انجام شد. بدین منظور، 180 عدد ماهی قرمز حوض با میانگین وزن اولیه 08/0±18/1 گرم به طور كاملاً تصادفي در 4 گروه و در در 12 عدد آكواريوم با ابعاد 40× 30 × 50 رهاسازی شده و پس از 1 هفته تغذیه با جیره پایه، به مدت هشت هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. پودر سیر در سطوح مختلف 5/0، 1 و 5/1 درصد به ازای هر کیلوگرم جیره تجاری بیومار افزوده شد. در انتهای دوره آزمایش، عملکرد رشد تغذیه و بقاء مورد بررسی قرار گرفتند. تفاوت معنی داری در عملکرد رشد و تغذیه بین تیمارها وجود نداشت، اگرچه کارایی رشد و تغذیه در تیمار 5/0 درصد پودر سیر نسبت به سایر تیمارها بهتر بود. بیشترین نرخ بازماندگی در تیمار 5/0 درصد پودر سیر به¬دست آمد (05/0P<). بیشترین درصد بازماندگی در تیمار 5/0 درصد پودر سیر مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنی داری نشان داد (05/0P<). در مجموع به¬نظر می رسد بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه مربوط ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 5/0 درصد پودر سیر می باشد.