چکیده
تحقيقات مختلفي بر روی ميگو وانامی در ايران صورت گرفت، اما در خصوص بررسی شرایط کیفی آب کمتر اشاره گردید.کيفيت آب محيط پرورش علاوه بر ایجاد محیط مطلوب برای رشد میگو وانامی، سبب تولید غذای زنده و افزایش بازده اقتصادی تولید می¬گردد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آب محیط پرورش ميگو وانامی در جنوب دریای خزر (استان مازندران) و در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر انجام شد. نتایج نشان داد که با غنی سازی آب در خارج از استخرهای پرورش می توان شرایط مطلوبی برای کیفیت آب در پرورش میگو وانامی با تراکم های مختلف فراهم نمود. همچنین مشخص گردید که شرایط محیطی استان مازندران (بخصوص دمای آب و شوری آب دریای خزر) برای رشد بهینه میگوی وانامی کاملاً مناسب است. بطوری که میگو وانامی (PL12) با تراکم ذخیره¬سازی 35 قطعه در متر مربع، در یک دوره 85 روزه به میانگین وزن نهایی انفرادی 1/21 گرم رسید. همچنین مواد مغذی و پارامترهای کیفی آب ( دما: 79/1±4/27 درجه سانتی¬گراد، شفافیت: 2/1±7/10 سانتی¬متر، شوری: 78/0±57/10 گرم در هزار، pH: 38/0±42/8، اکسیژن محلول35/1±04/8 میلی¬گرم بر لیتر) در طول دوره پرورش در حد مطلوب بود.