چکیده
با پيشرفت علم  شیلات و  آبزي پروري در كشور و اهميت تكثير و پرورش گونه هاي مختلف آبزيان (آب شيرين وشور و لب شور) توجه به عوامل بیماری زا در روند رشد آبزیان معطوف شده است  ، یکی از این عوامل،  میکرو ارگانیسم های بیماری زا و غیر بیماری زای باکتریایی، قارچی  و ویروسی می باشند که می توانند با افزایش در محیط آبی خطرات زیستی را برای موجودات آبزی ودر برخی موارد انسان داشته باشند . مطمئناً با شناخت دقيق  بيماري  می توان قدم هایی در پيشگيري و درمان برداشت  همچنین  تحقیق و مطالعه بیشتری بر روی  عوامل مختلف بيماريزا  چه در شرایط طبیعی   و یا  تجربي انجام داد . از میکروارگانیسم ها  می توان  به عنوان پروبیو تیک و تقویت سیستم ایمنی آبزیان و تولید واکسن  نیز استفاده و در زمینه  بهبود شرایط زیستی آبزی اقدام نمود . با اینکه در سال های متمادی مطالعات فراوانی در زمینه میکرو ارگانیسم های آبزی و محیط آبی  صورت پذیرفته است  لیکن اطلاعات کاملی  و مدونی از مطالعات ژنتیکی میکروارگانیسم ها  در کشور  وجود ندارد و اگر چنین تحقیقاتی صورت پذیرفته اندک است و  جوابگوی نیاز نمی باشد در صورتی که  جمع آوری اطلاعات راجع به  این دسته موجودات  و شناسایی کامل ذخایر ژنتیکی  آنها می تواند پایه تحقیقات در زمینه های مختلف را به وجود آورد . اینکه چه میکروارگانیسم هایی هویت دارند و در شرایط استاندارد نگهداری می شوند سئوالی است که تاکنون بی جواب مانده است و در این تحقیق سعی شده   لیست کامل میکروارگانیسم ها شامل باکتری –قارچ و ویروس که تا کنون از آبزیان  و محیط آبی جدا شده معرفی گردد  و  میکروارگانیسم های  آبزی  شناسنامه دار که در بانک میکروارگانیسم ها وجود دارد نیز آورده شده است و تمام مستندات نشان می دهد راه زیادی برای شناسنامه دار کردن و نگهداری این میکروارگانیسم ها وجود دارد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج