دوشنبه 6 آذر 1402

اثر جایگزینی پودر ماهی با سویای فرآوری شده بر شاخص های تغذیه و خون شناسی در قزل آلای رنگین کمان انگشت قد

کد مصوب: 950969-059-12-88-24؛ محل اجرا: مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج؛ مجری: علیرضا قائدی
وضعیت اجرا شده | اصلاح نژاد و تکثیر و پرورش آبزیان | بازدید: 244 مرتبه | 0 نظر
چکیده
پنج جیره غذائی با پروتئین خام یکسان فرموله گردید بطوریکه در جیره اول 10% و در جیره آخر 50% محتوای پروتئین از آکوپرو تامین گردید. تعداد 540 قطعه ماهی با میانگین وزن  1±18 گرم در 18 تانک فایبرگلاس 250 لیتری بطور تصادفی توزیع گردید. هفت روز بعد از زمان ذخیره سازی، آزمایش شروع و بچه ماهیان با خوراک های فرموله شده تغذیه شدند. بعد از 90 روز، پارامترهای رشد، خون شناسی، هیستولوژی کبد و روده و آنزیم های کبدی مورد بررسی قرار گرفت تا اثر آکوپرو بر روی آنها مشخص شود. در خصوص بازماندگی اختلاف معنی داری بین گروه ها نبود. داده های مرتبط پارامترهای رشد شامل نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، شاخص وضعیت و درصد افزایش وزن بدن اختلاف معنی داری بین گروه ها نشان نداد. تعداد گلبول های سفید در گروه 5 بطور معنی داری بالاتر از سایر گروه ها بود. بیشترین میزان گلبول قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت در تیمار دوم مشاهده شد. بیشترین میزان حجم متوسط گلبولی در گروه شاهد مشاهده گردید. میزان پروتئین خام خون در تیمار پنج کمتر از سایرین بود. آلبومین هیچگونه اختلافی در گروه ها نشان نداد و میزان چربی کل و گلوکز در گروه شاهد بالاتر از سایرین بود.AST و ALT در گروه پنج از سایرین بالاتر بود و ALP در گروه شاهد اما کلیه داده ها در دامنه استاندارد قرار داشت. در مطالعات هیستولوژیک کبد و روده هیچگونه آسیب ناشی از آکوپرو و یا ترکیبات سویا مشاهده نگردید. با توجه به مطالعه حاضر جایگزینی پودر ماهی با سویای فراوری شده تا سقف 50% هیچگونه اثر منفی بر کارائی رشد و فاکتورهای خونی ماهی نداشت.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج