دوشنبه 6 آذر 1402

بررسی مقایسه آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با مخمر ساکارومایسیس سروزیه و جلبک گراسیلاریا کورتاکا با میگوهای تغذیه شده بدون جلبک و مخمر قبل و بعد از مو

کد مصوب: 94005 -9451-12-74-14 ؛ محل اجرا: پژوهشکده آبزی¬پروری جنوب کشور؛ مجری: سید رضا سیدمرتضایی
وضعیت اجرا شده | بهداشت و بیماریهای آبزیان | بازدید: 247 مرتبه | 0 نظر
چکیده
هدف از این مطالعه،  آسیب شناسی میگوهای تغذیه شده با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا  Gracilaria corticata و  مخمر ساکارومایسیس سروزیه Saccharomyces cervisiae در مقایسه با میگوهای تغذیه شده بدون جلبک و مخمر در مواجهه با ویروس لکه سفید در میگوی وانامی بود.  1200 میگو با وزن 1.02±10 گرم جمع آوری و به سه گروه تقسیم گردید. گروه اول یا گروه کنترل (T1) با غذای تجاری تغذیه شدند، گروه دوم با مخمر ساکارومایسیس سروزیه (2 گرم /کیلو غذا)(T2) ، گروه سوم با جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا(2 گرم پودر جلبک/ کیلوغذا) (T3) به مدت 10روز تغذیه و سپس با ویروس لکه سفید  مواجهه شدند. نمونه ها در محلول دیویدسون تثبیت گردید و پس از انجام مراحل استاندارد بافت شناسی مقاطع 5 میکرونی تهیه و در نهایت برش ها با روش هماتوکسیلین – فلوکسین ائوزین رنگ آمیزی و در زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که بعد از 25 روز  در تیمار T3 میزان بقا 0.5±22.5%، در تیمار T2  بقا برابر1.05±15% و در تیمار T1میزان بقا 0.0% گزارش گردید. بیشترین میزان بقا در تیمار T3 در انتهای دوره آزمایش دیده و گزارش گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعات هیستوپاتولوژی در نمونه های تغذیه شده با جلبک و مواجهه شده با ویروس لکه سفید و کنترل مثبت گنجیدگی های درون سلولی  در سلول های هپاتوپانکراس ، بافت اپی تلیوم روده، معده و آبشش مشاهده گردید.در بحث کلی به نظر میرسد میگوهای تغذیه شده با مخمر ساکارومایسیس سروزیه و جلبک گراسیلاریا کورتیکاتا موجب ارتقا سیستم ایمنی میگو و محافظت میگو در برابر بیماری لکه سفید می¬گردد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج