چکیده
هدف از اجرای این پروژه تحقیقاتی  بررسی امکان تولید کپسول از پودر سه گونه خیار دریائی Scabra,  Holothuria loeucospilata, Stihcopus hermani  ,Holothuria و آنالیز برخی ترکیبات غذائی مانند پروئتین، چربی، رطوبت، خاکستر بوده است. برای دستیابی به این هدف  هریک از سه گونه خیار دریایئ از عمق 5  متری اطراف جزیره قشم از طریق عملیات غواصی جمع آوری  و با استفاده از پودر یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. نمونه های تهیه شده  آزمایشگاه بیوتکنولوژی پژوهشکده خلیج فارس و دریای عمان منتقل شدند. خیارهای دریایی پس از ثبت خصوصیات بیومتری،  با آب مقطر شستشو داده  شد وپس از  خروج  محتویات شکمی، برای مرحله اول  به مدت 15-10 دقیقه درون آب مقطر  با دمای 80-60 درجه سانتی‌گراد حرارت داده شد تا پخته شده و شکل لاستیکی به خود گرفتند سپس به مدت 3 روز در انکوباتورمدل  INB500  با دمای 40  درجه سانتی‌گراد خشک گردیدند . پس از آن نمونه ها برای بار دوم در آب مقطر در حال جوشیدن به مدت 15-10 دقیقه قرار داده شدند  و سپس از آب جوش خارج و در انکوباتور با دمای 45 درجه سانتی‌گراد  به مدت 7 روز خشک گردیدند. خیارهای خشک شده بوسیله آسیاب به صورت  پودر شد و پودر خشک در کپسول های 500 میلی گرمی پرشد. بازده تولید پودر، مقدار ترکیبات تقریبی و ترکیب اسید های امینه پودر خیارهای دریائی اندازه گیری شد.  نتایج نشان دادکه  باز تولید پودر در سه گونه از 9- تا 5/10 درصد متغیر بوده است همچنین هر دو گونه S. herrmani و گونه H. leucospilota  پروتئین بالا (بیشتر از 30%) برخوردار هستند. از نظر اسیدهای آمینه اسپارتیک اسید در هردو گونه بیشترین مقدار بود این مقدار در گونه  S. herrmani  5/28 و در گونه H. leucospilota   91/36 درصد بدست آمد. کمترین مقدار اسید امینه نیز در گونه S. herrmani لیزین با 25/6% و در گونه H. leucospilota   آرژنین با 43/13% می‌باشد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج