چکیده
خیارهای دریایی بی مهرگانی از شاخه خارپوستان هستند که از زمان های قدیم به عنوان داروهای سنتی آسیایی‌ها استفاده می شدند.  این مطالعه جهت بررسی خواص آنتی ویروسی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با وزن مولکولی کمتر از 30 کیلو دالتون استخراج شده از خیار دریایی گونه leucospilata  Holothuria  با استفاده از هیدرولیز آنزیم¬های آلکالاز و فلورزایم انجام شده است. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با آزمون  DPPH و FRP، اثر آنتی ویروسی آن بر سلول های ویروسی هرپس ویروس تیپ 1 (Hsv-1)، هرپس ویروس تیپ 2 (Hsv-2)، Chikungunya virus و Dengue virus بررسی شد. نتایج نشان داد، در تست های آنتی اکسیدانی، قدرت مهار کنندگی رادیکال آزاد و قدرت کاهندگی آهن در نمونه پروتئین هیدرولیز شده H. با آنزیم آلکالاز و فلورزایم با افزایش غلظت روند افزایشی داشته و اختلاف معناداری بین غلظت¬های مختلف مورد مطالعه وجود دارد (05/0>P). مطابق نتایج حاصله اثرات مهارکننده پپتیدهای استخراج شده با آنزیم آلکالاز بالاتر از فلورزایم بوده و غلظت 5 میلی گرم/میلی لیتر پپتیدهای گونهleucospilata  H.، اثرات مهارکنندگی بیشتری بر ویروس¬های مورد مطالعه به ویژه هرپس ویروس تیپ 1 داشته است. این امر نشان دهنده اثر ضد ویروسی بالای این پپتید بر سلول های ویروسی میزبان است. در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده آن است که پروتئین هیدرولیز شده با وزن مولکولی کمتر از 30 کیلو دالتون میتواند به عنوان یک منبع طبیعی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدویروسی در صنایع دارویی و غذایی استفاده شود.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج