چكيده
پرورش ماهی قرمز در اکثر کشورهای جهان متداول است. هدف از این تحقیق، شناخت و بررسی باکتریهای شایع و قابل انتقال میان ماهی و انسان در استخرهای ماهی قرمز استان گیلان، عوامل مستعد کننده در بیماریزایی ماهی قرمز و مقاومت آنتی بیوتیک باکتری های جداسازی شده از ماهی قرمز بوده است. در این پژوهش، 150 نمونه ماهی قرمز از چهار مزرعه (12 استخر) استان گیلان به صورت فصلی و انتخابی صید و به طور زنده به آزمایشگاه باکتری شناسی پژوهشکده آبزیپروری انزلی انتقال داده شدند و به روش افتراقی و بیوشیمیایی، باکتریهای مختلف جداسازی و شناسایی شدند. نتایج نشان داد، جدایههای جداسازی شده از ماهی قرمز و آب استخر در فصول مختلف سال شامل Enterobacteriaceae، Pseodomonas sp.، .sp Aeromonas Sterptococcus sp. ، Vibrio sp.،sp. Micobacterium بودند. بیشترین و کمترین درصد فراوانی باکتری در ماهی بترتیب متعلق به جنس سودوموناس (6/33%) و استرپتوکوکوس (3/7%) بود .