شنبه 4 آذر 1402

مطالعه اثر تجویز جیره‌ای پروبیوتیک بومي Bacillus subtilis IS02 در غذا بر شاخص های رشد، بقاء و آنزيم هاي دستگاه گوارش میگوی سفید غربی

کد مصوب: 951038-95040-090-12-80-124؛ محل اجرا: پژوهشكده ميگوي کشور؛ مجری: مريم ميربخش
وضعیت اجرا شده | بهداشت و بیماریهای آبزیان | بازدید: 200 مرتبه | 0 نظر
چكيده
در سال های اخیر استفاده از پروبیوتیک ها به عنوان یک روش پیشگیرانه همگام با محیط زیست در آبزی پروری مورد توجه قرار گرفته است و به دلیل مخاطرات مصرف بی رویه داروهای ضد میکروبی برای انسان و محیط زیست، لذا استفاده از روش های جایگزین رو به افزایش است. در این پژوهش به منظور توسعه و تولید غذای فراسودمند از باکتری پروبیوتیک بومی Bacillus subtilis IS02، اثر آن بر شاخص های رشد، بقا و فعالیت آنزیم‌های گوارشی میگوی سفید غربی مورد بررسی قرار گرفت. براي اين منظور پست لاروهای میگو در 8 تیمار آزمایشی به دوصورت جیره‌های مکمل شده و جیره اسپری با باکتری Bacillus subtilis IS02 با دوز‌های 10به توان 8 ، 10به توان 7 ، 10به توان 6  واحد تشکیل دهنده‌ کلونی بر گرم و جیره‌ی فاقد پروبیوتیک به مدت 40 روز در تانک مورد تغذیه قرار گرفتند. تمام تیمارهای تغذیه شده با جیره‌ حاوی پروبیوتیک عملکرد بهتری در نرخ رشد ویژه، افزایش وزن، بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در مقایسه با گروه‌های کنترل نشان دادند (0.05>P). بیشترین فعالیت آنزیم‌های گوارشی و افزایش شاخص های رشد در تیمار اسپری بر سطح جیره با 10 به توان 8 مشاهده شد. البته با تیمارهای جیره مکمل تفاوت معناداری نداشت. نتایج این پژوهش نشان داد که غذای فراسودمند  مکمل با پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 صرف نظر از دوز منجر به بهبود شاخص‌های رشد، بقاء و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوی سفید غربی می‌شوند و دوز 10 به توان 8 واحد تشکیل دهنده‌ کلونی بر گرم بیشترین اثر را دارد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج