شنبه 4 آذر 1402

تاثير جیره ای حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 بر شاخص هاي سلامتی، عملکرد سیستم ايمني و پیشگیری از بیماری لکه سفید در ميگوي سفيد غربي

کد مصوب: 951028-95040-088-12-80-124؛ محل اجرا: پژوهشكده ميگوي کشور؛ مجری: بابک قائدنيا
وضعیت اجرا شده | بهداشت و بیماریهای آبزیان | بازدید: 220 مرتبه | 0 نظر
چکیده
در این پژوهش پروبیوتیک تک سل که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg) و شاخص‌های سلامتی (شاملTHC، TPP وDHC) میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید. برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریوم‌های 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند. میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تک سل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد.  پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت گردید. از میگوها نمونه‌گیری همولنف انجام شد و شاخص سلامت، شامل شمارش هموسیت کل (THC)، شمارش افتراقی هموسیت‌ها (DHC) و میزان پروتئین پلاسمای کل (TPP) اندازه‌گیری و در تیمارها با گروه‌های شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی با جیره‌های غذایی حاوی مقادیر 107 و  108 CFU/Kg بر بهبود عملکرد سیستم ایمنی میگوها اثر مثبت داشته و موجب بهبود شاخص‌های سلامتی می‌گردد. افزون بر این تغذیه با جیره‌های غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید موثر می‌باشد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج