دوشنبه 29 آبان 1402

مطالعه اثرالحاق Lactococcus lactis بر طول مدت ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچالی 4 درجه سانتی‌گراد

کد مصوب: 950262-015-12-79-4؛ محل اجرا: مرکز تحقیقات آرتمیای کشور؛ مجری: اسد عباس‌پور انبی
وضعیت اجرا شده | زیست فناوری و فرآوری آبزیان | بازدید: 262 مرتبه | 0 نظر
چکیده
باکتری های مولد اسید لاکتیک یک پتانسیل قوی برای استفاده از آنها به عنوان نگهدارنده زیستی  دارند. در این مطالعه، اثرات سوپرناتانت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس(PTCC1336) و سلولهای زنده آن، جهت افزایش ماندگاری  فیله  قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus  mykiss)  مورد مطالعه قرار گرفت. بعد از تهیه باکتری از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، در محیط کشتMRS  کشت داده شد. باکتری با رقت CFU/ml106 و درصدهای 30 و60   از سوپرناتانت آن تهیه شدند. تاثیر آنها به روش غوطه وری بر روی 96 نمونه فیله ماهی 100 گرمی در دمای 4 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میانگین لگاریتم باکتری های سرمادوست، سرماگرا ، مزوفیل و کپک و مخمر به طور معنی داری نسبت با تیمار شاهد از حد مجاز مصرف انسانی(log CFU/g 7) فراتر رفت کاهش داد(P<0/05) و همچنین تاثیر باکتری مولد اسید لاکتیک بر کاهش فاکتورهای شیمیایی(TBARS، TVN، PV) نیز معنی دار بود (P<0/05) ولی بر pH ناچیز بود (P>0/05). آزمون های حسی نشان داد هیچگونه تفاوت معنی داری وجود نداشت (P>0/05) ولی در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار وجود داشت (P<0/05).
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج