دوشنبه 29 آبان 1402

اندازه گیری قابلیت هضم مواد مغذی ماده خوراکی گلوماتین (از فرآورده‌های آرد گندم) در ماهی قزل آلای رنگین کمان

کد مصوب: 970409-008-12-38-24؛ محل اجرا: مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان اصفهان؛ مجری: سید کمال الدین علامه
وضعیت اجرا شده | اصلاح نژاد و تکثیر و پرورش آبزیان | بازدید: 275 مرتبه | 0 نظر
چکیده
در مطالعه حاضر، قابلیت هضم ماده خشک، چربی، پروتئین و انرژی ماده خوراکی به نام گلوماتین که از فرآورده‌های فرعی آرد گندم می‌باشد در ماهی قزل آلای رنگین کمان اندازه‌گیری شد. برای این منظور از 60 قطعه ماهی با میانگین وزن 10 ± 200 گرم که به دو گروه تقسیم شدند، استفاده گردید. ماهیان آزمایشی به طور انفرادی با جیره مرجع (پودر ماهی) و جیره آزمایشی که ترکیبی از گلوماتین (30 درصد) و پودر ماهی (70 درصد) بود تغذیه شدند. مدفوع ماهیان آزمایشی به روش استخراج از انتهای روده جمع‌آوری گردید. در این آزمایش از سلیت به میزان یک درصد به عنوان مارکر خنثی در جیره‌ها استفاده شد. مقادیر ترکیبات شیمیایی جیره های آزمایشی و مدفوع ماهیان آزمایشی شامل ماده خشک، چربی خام، پروتئین خام و انرژی تعیین گردیدند. داده‌های بدست آمده در روابط مربوطه قرار گرفتند تا ضرایب هضمی محاسبه شوند. مقادیر ضرایب قابلیت هضم ظاهری برای ماده خشک، چربی و پروتئین گلوماتین به ترتیب برابر 5/23، 2/18 و 65/22 درصد بدست آمد. میزان انرژی قابل هضم و انرژی قابل متابولیسم به ترتیب برابر 731 و 633 کیلوکالری بر کیلوگرم محاسبه گردیدند. بنابراین، گلوماتین در ماهی قزل آلای رنگین کمان از قابلیت هضم پایینی برخوردار است.    
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج