چکیده
در این تحقیق اکولوژی تغذیه و سطوح تغذیه‌ای 5 گونه مختلف مورد بهره‌برداری از قبیل ماهی سنگسر معمولی، سنگسر نواری، گربه‌ماهی‌بزرگ، کوپر و یال اسبی در آب‌های خلیج‌فارس در استان‌های بوشهر مطالعه شد تا تعاملات تغذیه‌ای با تأکید بر بيولوژي عادات غذايي در درون شبكه غذايي هرگونه درك شود. 3000 قطعه‌نمونه ماهی جهت بررسی محتویات معده و تخمین پارامترهای جمعیتی مورد زیست‌سنجی قرار گرفتند. میانگین متوسط سطح غذایی در هرم غذایی حاضر توسط برنامه اکوپس 71/3 تخمین زده شد. ماهی یال اسبی و کوتر معمولی به‌عنوان گونه‌های نزدیک رأس شبکه غذایی آب‌های بوشهر و به‌عنوان گونه‌های کلیدی منطقه محسوب می‌شوند. متوسط راندمان انتقال انرژی از زیست‌بوم خلیج‌فارس آب‌های استان بوشهر 01/15 درصد بوده است که نشان‌دهنده بالا بودن سهم شکار و مصرف از گروه‌های ماهیان به‌خصوص بین سطوح چهار (IV) به پنج V)) به دست آمد. زنجیره‌های غذایی تولیدکننده اولیه و پوده‌خواری اجزای اصلی در زیست‌بوم‌های آب‌های استان بوشهر محسوب می‌شود که در این میان نقش تولیدکننده‌های اولیه در شبکه غذایی پررنگ‌تر بوده است، مقادیر TPP/TR و NSP به‌دست‌آمده توسط نرم‌افزار اکوپس در تحقیق حاضر به ترتیب برابر 55/2 و 690 می‌باشد همچنین شاخص چرخه ایی برابر با 08/1 درصد به دست آمد که نشان‌دهنده این است شبکه غذایی آب‌های بوشهر بسیار خطی و دارای زیست‌بوم ناپایدار است.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج