رسانه های ترویجی
مرکز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بندر انزلي - چهارشنبه بیست و پنجم بهمن 1402 

بهینه‌سازی عملیات برداشت و هندلینگ میگوهای پرورشی

بهینه‌سازی عملیات برداشت و هندلینگ میگوهای پرورشی
نویسنده: سید حسن جلیلی ، صغری کمالی ، مینا احمدی و معصومه رهنما         بازدید: 71 مرتبه
عملیات جاری صید میگوهای پرورشی تا تحویل به کارخانه فرآوری، بطور متوسط موجب 4/7 درصد شُل شدگی و افتادگی سر، 5/3 درصد سرقرمزی و 2/7 درصد شکستگی میگوها را موجب می گردد. عملیات مطلوب برداشت و هندلینگ، میزان اُفت کیفیت میگوها به شکل آسیب های فیزیکی و بروز لکه سیاه را به صفر می رساند.
عوامل اصلی پیشگیری از اُفت کیفیت و آسیب میگوها:
اجرای سریع و پیوسته (بدون وقفه) عملیات صید، خنک سازی و شستشو، غوطه وری در محلول متابی سولفیت، یخ گذاری، بارگیری در خودرو تا تحویل به کارخانه فرآوری.
رعایت زنجیره سرد در طول عملیات صید و هندلینگ، و جلوگیری از نوسانات دمایی.
ملاحظات :
پرهیز از فشار، ضربه و آسیب‌های فیزیکی.
برآورد، پیش بینی و تهیه تمامی ابزار، لوازم، مواد (یخ، مخازن، سبدها، متابی سولفیت و ...)، نیروی انسانی و خودروی مورد نیاز برای انجام پیوسته و بدون وقفه عملیات صید و هندلینگ میگوها تا کارخانه فرآوری.
برنامه ریزی برای برداشت در ساعات خنک و استفاده از سایه بان.
رعایت مسائل و نکات بهداشتی و پیشگیری از آلودگی های ثانویه میگوها پس از برداشت.