این مطالعه بمنظور جداسازی و شناسایی پروبیوتیک های )جنس های لاکتوباسیلوس و انتروکوکوس (از ماهی سوف سفید و ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی آنها انجام پذیرفت. سوف سفید یکی از
ماهیان اقتصادی دریای خزر است که نسبت بیماری آئروموناسهیدروفیلا حساسمی باشد این پژوهشبر روی 55 ماهی سوف سفید در سالهای 1394 - 1396 در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی
انزلی انجام پذیرفت که 17 جدایه باکتری کوکوباسیل گرام مثبت )لاکتوباسیلوس( و 9 جدایه کوکسی گرام مثبت )انتروکوکوس( از طریق آزمایشات بیوشیمیایی جداسازی گردیدو با انجام آزمایشات
ملکولی دو گونه انتروکوکوسفاسیوم و لاکتوباسیلوسبرویستایید شدند.در ارزیابی پروبیوتیکی این باکتری ها ، مشخصگردید که باکتری های مزبور قادر به تحمل اسید، نمکهای صفراوی، تاثیر بر
روی برخی باکتری های بیماریزا از جمله آئروموناس هیدروفیلا، حساس به برخی آنتی بیوتیک ها) تیکوپلانین و ونکومایسین در انتروکوکوس( و عدم همولیز بودند که نشان دهنده تایید پروبیوتیک
بودن این باکتریهاست.