رسانه های ترویجی
مرکز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بندر انزلي - شنبه سی ام بهمن 1400 

تولید عصاره الکلی از پوست انار جهت افزایش عمر ماندگاری فرآورده‌های شیلاتی

تولید عصاره الکلی از پوست انار جهت افزایش عمر ماندگاری فرآورده‌های شیلاتی
نویسنده: فاطمه نوغانی، صغری کمالی، مینا احمدی         بازدید: 630 مرتبه
استفاده از خاصیت آنتی‌اکسیدانی و نگهدارند‌گی عصاره‌های گیاهی و طبیعی در افزایش زمان ماندگاری فرآورده‌های گوشتی مخصوصا فرآورده‌های شیلاتی از امتیازات بسیار مهم محسوب شده و می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای نگهدارنده‌های شیمیایی محسوب گردند. میزان تولید انار در سال جاری در ایران حدود 1.1 میلیون تن بوده است و با توجه به اینکه ضایعات انار مانند پوست و دانه دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل فنل ها و فلاونوئیدها می‌باشد که علاوه بر خاصیت مهارکنندگی تغییرات نامطلوب در چربی‌ها، دارای فعالیت ضد باکتری و ضد قارچ نیز می‌باشند. 60 درصد از وزن انار مربوط به پوست بوده و دارای ترکیبات فنولی و در مقایسه با سایر قسمت‌ها مانند گل، برگ و دانه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری است.