انجماد متداولترین روش نگهداری ماهی و محصولات دریایی است. مشکلی که همواره طی نگهداری محصولات شیلاتی منجمد بروز مینماید تندشدگی آنزیمی و غیرآنزیمی است که به عنوان یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر زمان ماندگاری و فساد آنها میباشد. با توجه به گرایش روزافزون مصرفکنندگان به مصرف غذاهای بدون نگهدارنده و افزودنیهای شیمیایی، محققین در صدد یافتن راهکارهایی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات شیلاتی بدون افزودن این مواد میباشند. به منظور حذف و یا کاهش ترکیبات شمییایی و سنتزی، استفاده از عصاره گیاهان دارویی (منابع ارزشمند آنتیاکسیدانهای طبیعی) در محصولات شیلاتی بخصوص گوشت ماهی، ضمن افزایش عمر ماندگاری، میتواند موجب بهینهسازی خواص حسی از طریق کاهش اکسایش روغنها شود.