رسانه های ترویجی
مرکز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بندر انزلي - شنبه چهارم اردیبهشت  1400 

کاربرد نگهدارنده‌های طبیعی (عصاره‌های رُزماری و آویشن) برای پایدارسازی گوشت چرخ‌شده کپور نقره‌ای در شرایط انجماد

کاربرد نگهدارنده‌های طبیعی (عصاره‌های رُزماری و آویشن) برای پایدارسازی گوشت چرخ‌شده کپور نقره‌ای در شرایط انجماد
نویسنده: فرشته خدابنده، سید حسن جلیلی،معصومه رهنما سنگاچینی، مینا احمدی         بازدید: 859 مرتبه
انجماد متداول‌ترین روش نگهداری ماهی و محصولات دریایی است. مشکلی که همواره طی نگهداری محصولات شیلاتی منجمد بروز می‌نماید تندشدگی آنزیمی و غیرآنزیمی است که به عنوان یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر زمان ماندگاری و فساد آن‌ها می‌باشد. با توجه به گرایش روزافزون مصرف‌کنندگان به مصرف غذاهای بدون نگهدارنده و افزودنی‌های شیمیایی، محققین در صدد یافتن راهکارهایی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات شیلاتی بدون افزودن این مواد می‌باشند. به منظور حذف و یا کاهش ترکیبات شمییایی و سنتزی، استفاده از عصاره گیاهان دارویی (منابع ارزشمند آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی) در محصولات شیلاتی بخصوص گوشت ماهی، ضمن افزایش عمر ماندگاری، می‌تواند موجب بهینه‌سازی خواص حسی از طریق کاهش اکسایش روغن‌ها شود.