رسانه های ترویجی
مرکز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بندر انزلي - یک شنبه سوم اسفند 1399 

دستورالعمل ترویجی "فرآیند غنی سازی ماکارونی صنعتی با استفاده از کنسانتره پروتئین ماهی"

دستورالعمل ترویجی "فرآیند غنی سازی ماکارونی صنعتی با استفاده از کنسانتره پروتئین ماهی"
نویسنده: صغری کمالی، فاطمه نوغانی و مینا احمدی         بازدید: 937 مرتبه
از جمله فرآورده‌های ماهی که جهت ارتقای تغذیه ای محصولاتی مانند ماکارونی می‌تواند بکار رود، کنسانتره پروتئین ماهی (FPC) می‌باشد. کنسانتره پروتئین ماهی (FPC) پودری است به رنگ شیری یا سفید مایل به خاکستری، با ارزش تغذیه ای فراوان که دربسیاری ازکشورها به منظور مصارف انسانی درشرایطی کاملا بهداشتی به طرق مختلف از انواع ماهیان خوراکی تهیه می‌شود. محصولات غلات، از جمله ماکارونی اهمیت بسیاری در تغذیه جوامع امروزی دارد. ماکارونی منبع کربوهیدارت بوده همچنین حاوی 15-11٪ پروتئین نیز هست ولی در اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود است. این امر فرصتی ایجاد میکند تا از مواد اولیه غیر مرسوم برای افزایش کیفیت تغذیه ای ماکارونی استفاده شود. پروتئین ماهی دارای همه انواع اسیدهای آمینه ضروری هستند. با توجه به تقاضای بسیار زیاد و گوناگونی سلیقه های مصرفی در این ماده غذایی طیفی گسترده از دستورالعمل های پخت و پز ماکارونی در دنیا متداول شده که این امر خود باعث جذابیت بیشتر برای مصرف کنندگان و رشد مصرف آن در دنیا گردیده است. در بعضی از کشور های پیشرفته، محصولات گوناگون خشک شده، تخمیر شده و شور شده ماهی برای افزایش ارزش تغذیه ای غذا های مصرفی آنها که عمدتا کربوهیدراتها هستند، استفاده می شوند. هدف از تولید ماکارونی غنی سازی شده با پروتئین ماهی جهت بالابردن ارزش غذایی محصول از نظر پروتئین و پروفایل اسیدهای آمینه به جهت اینکه این محصول درجامعه بخصوص برای کودکان بسیار جذاب و پرطرفدار می باشد .