رسانه های ترویجی
مرکز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بندر انزلي - یک شنبه سوم اسفند 1399 

معرفی فرآورده های شیلاتی از ماهی کیلکا

معرفی فرآورده های شیلاتی از ماهی کیلکا
نویسنده: مینا احمدی، صغری کمالی، فاطمه نوغانی         بازدید: 820 مرتبه
هنـوز درصد بالایی از مـردم کشـورمان تمایـل چندانـی بـه خـوردن ماهـی و سـایر آبزیـان دریایـی نشـان نمی دهنـد. علاقه کم بـه مصـرف آبزیـان را می تـوان بـه فسـادپذیری سـریع، دشـواری پـاک کـردن ماهـی، بـو و طعـم مخصـوص، وجـود اسـتخوانهای ریـز، برخـی نگرش‌هـا و عـادات غذائـی بومـی و منطقـه ای و شـناخت ناکافی از ارزش هـای غذایـی گوشـت این ماهـی نسـبت داد.
یکـی از راههـای افزایش مصرف سـرانه آبزیـان، تولید محصولات متنوع شیلاتی بخصـوص محصولات آمـاده پخـت یا آماده مصرف اسـت و با اسـتفاده کامـل از همـه گونه هـای آبزیـان و حتـی زائـدات و اندامهـای باقیمانـده حاصـل از فـرآوری می توان محصولات متنـوع و باکیفیت بالاو قیمـت و ارزش تغذیـه ای مناسب در اختیار گروه هـای مختلف جامعه قـرار داد. مـردم اغلـب ماهـی را به صـورت درسـته، تـازه و منجمد و یا کنسـرو شـده تهیـه می کنند.. لـذا، تولیـد محصولات متنوع از آبزیـان امری ضروری اسـت.
ماهی کیلکا به دلیـل اندازه ریـز و رنگ تیـره گوشـت به صـورت جـدی در سـبد مصـرف غذائـی خانوار قـرار نگرفته اسـت بطوریکـه حـدود 90 %مقدار صیـد بـرای تولیـد آردماهـی مصـرف میشـود. یکـی از سیاسـتهای سـازمان شیلات و موسسـه تحقیقات علـوم شیلاتی کشـور، افزایـش مصـرف انسـانی ایـن ماهـی اسـت. بـرای دسـتیابی بـه هـدف مذکـور، تولیـد محصولات غذائـی متنوع می تواند باعث افزایش مصرف سـرانه این ماهی شود.