ارتقاء مصرف ساردین ماهیان از طریق تولید فرآورده های بازار پسند در استان هرمزگان (خاتمه یافته)
پژوهشکده اکولوژي خليج فارس و درياي عمان - شنبه هشتم دی 1397 

برگزاری جلسه کارشناسان پهنه مربوط به طرح ترویجی ارتقا مصرف ساردین ماهیان از طریق تولید فرآورده های بازار پسند در سایت

برگزاری جلسه کارشناسان پهنه مربوط به طرح ترویجی ارتقا مصرف ساردین ماهیان از طریق تولید فرآورده های بازار پسند در سایت
نویسنده:         بازدید: 487 مرتبه

بسمه تعالی

آموزش مهارت افزایی کارشناسان مسئول پهنه های تولیدی جهاد کشاورزی استان هرمزگان با عنوان " ترویج تولید و مصرف ساردین ماهیان فرآوری شده" به مدت هشت ساعت در سه پنل مجزا در سالن همایش های جهاد کشاورزی استان هرمزگان در مورخ 5/10/97 با حضور آقای مهندس نظر نژاد( مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی)، آقای حجت الاسلام والمسلمین فخرائی( مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی)، آقای مهندس محسنی ( معاون مدیر کل دفتر آموزش کارکنان جهاد کشاورزی) و دکتر نظری (معاونت آموزش جهاد کشاورزی استان هرمزگان) و بیش از 60 نفر از کارشناسان پهنه استان و 22 نفر از دانش آموزان کاردانش در گرایش صید و صیادی به شرح زیر برگزار شد:

 

پنل 1- عنوان" جایگاه و اهمیت ذخایر ماهیان سطح زی ریز (ساردین و موتو ماهیان) در آب های هرمزگان" مدرس " دکتر علی سالارپوری" در این پنل آموزشی به؛ بیولوژی، رده بندی و اکولوژی ساردین ماهیان، اهمیت ساردین و موتو ماهیان در استان هرمزگان، وضعیت صید ماهیان سطح زی ریز در خلیج فارس و دریای عمان با تاکید بر صید بالغ بر 78 درصد در جزیره قشم، روش های صید با تاکید بر صید پرساین دوقایقی، برآورد میزان قابل برداشت از ذخایر ساردین و موتو ماهی در هرمزگان؛ که به میزان 90 هزار تن شامل 30 هزار تن ساردین ماهیان و 60 هزار تن موتوماهیان پرداخته شد.

 

پنل 2-  عنوان "ارتقاء مصرف ساردین ماهیان از طریق تولید فرآورده های بازار پسند " مدرس "مهندس رامین کریم زاده" در این پنل آموزشی به؛ ارزش تغذیه ای ماهی ساردین؛ غنی از پروتئین و اسیدهای چرب غیراشباع ضامن سلامت قلب، اعصاب و رشد کودکان و نوجوانان، غنی از کلسیم و فسفر، ویتامین های محلول در چربی آن مانند A ، D، E  و K، معرفی انواع محصولات فرآوری شده از ساردین ماهیان شامل، روغن، کنسرو، سس های ماهی؛ سوراغ و مهیاوه، معرفی روش صید پرساین به عنوان  مناسب ترین روش صید جهت فرآوری ساردین ماهیان، روش های خشک و دودی کردن ساردین ماهیان پرداخته شد.

 

پنل 3- عنوان "کاربردهای متابولیت های ثانویه ساردین ماهیان" " مدرس "دکتر ملیکا ناظمی" در این پنل آموزشی به؛ تعریف ترکیبات طبیعی و متابلیت های ثانویه، کاربردهای دارویی، مکمل های غذایی و آرایشی بهداشتی ساردین ماهیان، ارزش افزوده و ارزش اقتصادی محصولات اورگانیک از ساردین ماهیان، ایجاد اشتغال و درآمدزایی بدون نفت از ساردین ماهیان، مروری بر محصولات معرفی شده به بازار جهانی با ارزش افزوده از ماهیان و ساردین ماهیان پرداخته شد. 

در خاتمه پس از پخش محصول و ارائه فرم های نظر سنجی کارشناسان پهنه میزان بازار پسندی محصول بررسی شد.