طرح ترویجی مدیریت و پیشگیری عارضه سرقرمزی در میگوهای پرورشی در استان هرمزگان (خاتمه یافته)
پژوهشکده اکولوژي خليج فارس و درياي عمان
- شنبه بیست و ششم آبان 1397
برگزاری آموزش بهره برداران تحت عنوان "روشهای پیشگیری از عارضه سرقرمزی میگوهای پرورشی در استان هرمزگان"
کارگاه آموزشی "راههای پیشگیری و کنترل عارضه سر قرمزی میگوی پرورشی ، با همکاری اتحادیه پرورش دهندگان وصادر کنندگان میگو، اداره کل شیلات و سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در تاریخ 97/8/20 در سالن اجتماعات مجتمع آموزشی سعیدی تیاب شهرستان میناب برگزار گردید. در این کارگاه آموزشی که به مدت یک روز از ساعت 9 صبح تا 16 در دو بخش نظری و آموزش میدانی اجرا شد، کارشناسان و مدیران مزارع پرورش میگوی سایت تیاب شمالی و جنوبی، کارشناسان اداره کل دامپزشکی، نمایندگان ترویج و آموزش سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل شیلات و همچنین کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان حضور داشتند. مدرس کارگاه آقای دکتر کیومرث روحانی قادیکلایی عضو هیئت علمی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و مجری طرح ترویجی پیشگیری از عارضه سر قرمزی، در ابتدای جلسه ضمن خوش آمدگویی به حاضرین، هدف از اجرای کارگاه ترویجی را شناساندن عوامل موثر بر بروز عارضه سر قرمزی و ارائه راهکار های پیشگیری و کنترل این عارضه در میگوی پرورشی در جهت جلوگیری از افت کیفیت و افزایش ارزش افزوده محصول بیان نمودند. ایشان در ادامه به بیان اهمیت موضوع در سطح استان پرداخته و اظهار نمودند که در حال حاضر با توجه به وجود 6 سایت فعال پرورش میگو در استان و اهمیت استان از نقطه نظر میزان بالای تولید میگو در کشور، لازم است تمهیدات پیشگیرانه و مدیریتی در این راستا صورت پذیرد، در غیر اینصورت با روند موجود بروز این عارضه در میگوهای پرورشی استان اجتناب ناپذیر خواهد بود. در ادامه کارگاه ، دستاورد های طرح تحقیقاتی در رابطه با آماده سازی مزارع قبل و بعد از آبگیری، مدیریت مزارع در طی دوره پرورش و اقدامات قبل از صید، در حین صید، حمل و نقل، عمل آوری و نگهداری در سردخانه به حاضرین انتقال داده شد. در پایان کارگاه جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید و دکتر روحانی به پرسش های پرورش دهندگان و بهره برداران، پاسخ های لازم را ارائه نمودند.
در بخش میدانی کارگاه مذکور، شرکت کنندگان با بازدید از مزرعه در حال صید میگو در تیاب جنوبی با نحوه شرایط استاندارد صید، عملیات حین و پس از صید و هندلیگ بصورت عملی نیز آشنا گردیدند.