کپور نقرهاي (Silver carp) با نام علمی Hypophthalmichthys molitrix به طور گسترده در مناطق مختلف ایران پرورش داده میشود و بیش از 50 درصد ماهیان گرمابی پرورشی کشور (بیش از 100 هزار تن درسال) را تشکیل میدهد. این ماهی دارای گوشت سفید و روشن، با بوی ملایم، طعم مناسب، خواص عملکردی مطلوب و در عین حال ارزش غذایی بالا است. وجود استخوانهای ریز بینعضلانی با تراکم بالا، دلیل اصلی برای محدودیت پذیرش همگانی، ارزانی نسبی بها و توسعه صنعت تولید فیله این ماهی میباشد. در این نشریه فنی به فرآیند عمومی تولید فیله ماهیان استخوانی، ارزشهای تغذیهای و اقتصادی گوشت کپور نقرهای، اشکال، اندازهها، نحوه و مکانهای پراکندگی استخوانها در گوشت آن، روشهای حذف و یا کاهش استخوانهای ریز بینعضلانی، معرفی قسمتهای کماستخوان بخشهای خوراکی بدن این ماهی، فرایند انجام برش قسمتهای خاص کماستخوان و تولید فیله مرغوب، و راهکارهای اقتصادی نمودن تولید صنعتی فیله با استفاده کامل از گوشت ماهی، پرداخته شده است.